Gaudiell

Gaudiell grundades 2011 och registrerades som företag 3.11.2011 av Johanna Björkell. Idén till företaget hade funnits i några år och de preliminära planerna och idéerna kom till redan 2006. 

Namnet Gaudiell och den grafiska profilen

Namnet är ett konglomerat av namnet för den spanska arkitekten Antoni Gaudi (1852—1926, Wikipedia) och hans mentor och finansiär Eusebi Güell (1846—1918, Wikipedia). Tanken bakom detta är att alla experter (och alla är experter) behöver någon som backar up dem oavsett om det är genom pengar, inflytande, stöd eller någon som öppet säger att de tror på dig och arbetar för att få dig att se din inneboende potential och utnyttja den.

En annan tanke som influerade valet av namn var den latinska sången ”Gaudeamus Igitur” som de finskspråkiga studenterna sjunger på sin avslutning i Finland. Felaktigt trodde jag att ordet betydde ”att lära sig” men det visade sig att det betydde ”att glädja sig” vilket ännu närmare motsvarar tankarna och filosofin bakom Gaudiell (latinsk text och översättning till engelska här).

Att företagsnamnet rimmar med grundaren Johanna Björkells namn är bara ett sammanträffande (dock ett roligt sådant), eftersom namnet existerade före giftermålet och det nya namnet Björkell.

Gaudiells motto är: ”Be inspired”

Gaudiells logo har koncentriska ringar som ska påvisa de många kompetenser som möts, både i fråga om mellan Gaudiell och kunden, men också inom den enskilda klienten eller kunden. Vi består av så många lager och vår professionalitet är summan av alla dessa lager. Logon och den grafiska profilen skapades av Ann-Sofie Hammarström Östergren, Lilla Blå Tornet